Anayasaların değişmez maddeleriyle ilgili atölye çalışması, 9 Haziran Salı günü Koç Üniversitesi’nde

Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Boston College Law School tarafından birlikte düzenlenen anayasaların değişmez maddelerine ilişkin atölye çalışması, 9 Haziran 2015 Salı günü Koç Üniversitesi’nin Rumelifeneri Kampüsü’nde bulunan Sadberk Koç Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek. Türkiye’den ve yurtdışından çok sayıda akademisyenin çalışmasının tartışılacağı atölyede ben de Dr. Yaniv Roznai’nin makalesini yorumlayacağım.
Tamamı İngilizce olacak -ve muhtelemen çeviri hizmeti verilmeyecek olan- atölye çalışması sekiz oturumdan oluşuyor. Her oturum yorumcunun konuşmasıyla başlayacak. Dolayısıyla, öncesinde, yorumlanan makale sunulmayacak. 15 dakikalık Yorumun ardından da tartışma gerçekleşecek. Her oturumun 55 dakika sürmesi planlanıyor.
Atölyenin afişi aşağıda.
Ha gayret beyler, değişemez maddeler yani ‘Türkiye Cumhuriyetini Türk Milleti kurmuştur’ demenin neçağdışı olduğu konusunda birbirinizle yarışın. Oysaki değişemez maddeler, Fransa, Almanya Anayasasında da mevcut. ‘Değişemez deyince’ ‘Uluslararası antlaşmalar’ yani 90. maddede aynı kapsamda olmalı. Neyse, lütfen beni iletişim ağından çıkarınız. teşekkürler Neval KavcarOrtadoğu gazetesi