Raoul Wallenberg İnsan Hakları Hukuku Güz Okulu, 12-16 Eylül’de İzmir’de. Son başvuru: 20 Temmuz.
Aylardır üzerinde çalıştığımız insan hakları okulunun duyurusunu yapabildiğimiz için çok mutluyum. Raoul Wallenberg Enstitüsü (RW) ile birlikte Türkiye Anayasası ve İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi’nde güvence altına alınan temel hak ve özgürlükler ile Anayasa Mahkemesi ve İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunma ve kabul edilebilirlik kriterlerine ilişkin “İnsan Hakları Hukuku Güz Okulu” düzenleyeceğiz.
Türkiye’de avukatlık mesleğini yürüten avukatlar ve eğitim tarihi itibarıyla stajı başlamış olan stajyer avukatların katılımına açık olan insan hakları okulu, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve güçlendirilmesi ile Anayasa Mahkemesi ve İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’ne yapılacak bireysel başvuruların niteliğinin arttırılması amacıyla düzenlenecek. Eğitim, İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’nde çalışmış uzman hukukçular ile Anayasa Mahkemesi’nde görev yapmakta olan uzman raportörler tarafından verilecek. Katılımları ve destekleri için İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi bölüm şefi Atilla Nalbant’a, İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’nde çalışan uzman hukukçu Gökçe Türkyılmaz’a, avukat Tuğçe Duygu Köksal’a, Anayasa Mahkemesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Azaklı ile Anayasa Mahkemesi uzman raportörlerine ve Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Proje ekibinden Yücel Erduran ve Ezgi Koçak’a çok teşekkür ederiz.
Güz Okulu iki bölümden oluşacak: Temel hak ve özgürlüklerin konu alınacağı birinci bölüm 12 – 16 Eylül 2018 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek. Kabul edilebilirlik kriterleri ile nitelikli bireysel başvuru hazırlama uygulamalarını içeren ikinci bölüm ise Ekim ayında düzenlenecek. Eğitimin sonunda, her iki eğitimi de başarıyla tamamlayan katılımcılarla birlikte İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’ne bir ziyaret düzenlenmesi planlanmaktadır.
RW İnsan Hakları Hukuku Güz Okulu’nun kontenjanı 20 kişi ile sınırlıdır. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve coğrafi dağılım değerlendirme sürecinde dikkate alınacak kriterler arasındadır. Eğitimlere katılmaya hak kazanan katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir. Research Worldwide İstanbul tarafından düzenlenen bu etkinlik ve katılımcıların ulaşım ve konaklama masrafları “Türkiye’de İnsan Hakları, Eğitimi, Araştırmaları ve Uygulamalarının Desteklenmesi Projesi” kapsamında Raoul Wallenberg Enstitüsü tarafından desteklenmektedir.
Katılımcıların tüm oturumlara katılması beklenmektedir. RW İnsan Hakları Hukuku Güz Okulu’nun birinci bölümünü başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verilecek ve bu katılımcılar Ekim ayında düzenlenecek “Anayasa Mahkemesi’ne ve İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuruda Kabul Edilebilirlik Kriterleri ve Nitelikli Başvuru Hazırlama” başlıklı ikinci bölüm eğitimine davet edebilecektir.
Başvurmak isteyen avukat ve stajyer avukatların Online Başvuru Formunu en geç 20 Temmuz 2018 tarihine kadar doldurmaları; iki sayfayı geçmeyen özgeçmişlerini, bu eğitime katılma amaçlarını, çalışmalarının insan hakları ile ilişkisini ve şayet var ise, Anayasa Mahkemesi ve/veya İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi’ne yaptıkları başvurularını anlatan yazıyı online başvuru formunun son sayfasında bulunan araçları kullanarak sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular incelemeye alınmayacaktır.
RW İnsan Hakları Hukuku Güz Okulu ile ilgili sorularınız için 18 Temmuz 2018 tarihine kadar benimle e-posta (benanmolu@gmail.com) aracılığı ile bağlantıya geçebilirsiniz.
Taslak Program:
RAOUL WALLENBERG İNSAN HAKLARI HUKUKU GÜZ OKULU PROGRAM 12-16 Eylül 2018, İzmir 12 Eylül: Geliş 13 Eylül (Perşembe): Eğitmenler: İHAM Uzman Hukukçu, Gökçe Türkyılmaz AYM Raportör, Murat İlker Deveci Konular: · Yaşam Hakkı · İşkence Yasağı · Etkili Soruşturma Yürütme Yükümlülüğü 14 Eylül (Cuma): Eğitmenler: İHAM Uzman Hukukçu, Gökçe Türkyılmaz AYM Raportör, Dr. Hüseyin Turan Konular: · Özgürlük ve Güvenlik Hakkı · Haklara Getirilecek Kısıtlamaların Sınırlandırılması 15 Eylül (Cumartesi): Eğitmenler: İHAM Uzman Hukukçu – Bölüm şefi, Atilla Nalbant AYM Raportör, Heysem Kocaçınar Konular: · Adil Yargılanma Hakkı 16 Eylül (Pazar): Eğitmenler: İHAM eski raportörü, Av. Tuğçe Duygu Köksal AYM Raportör, Dr. Recep Kaplan Konular: · Özel Hayata ve Aile Hayatına Saygı Hakkı · Din ve Vicdan Özgürlüğü · İfade Özgürlüğü · Toplantı ve Dernek Kurma Özgürlüğü |
Merhaba.Eğitime katılmayı istiyorum.Ancak sanırım bir takım kriterler aranıyor.Neler olduğunu öğrenebilir miyim.
İyi günler,
Gerekli kriterler yazıda belirtilmiş durumda. Eğer kriterlere uyuyorsanız yine yazıda linki verilen başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Başka sorunuz varsa da yine yazıda belirtilen mail adresine mail atmanız gerekiyor.
Saygılarımızla
Eğitime katılabilme kriterlerinizi oğrenebilirmiyim.Başvurumu yaptım ama kabul edilecekmiyim öğrenmek istiyorum.İyi çalışmalar dileğiyle.