İçeriğe geç

AGİT, 2014 yılı nefret suçları raporunu yayımladı.

by 17/11/2015
(hatecrime.osce.org)

(hatecrime.osce.org)

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Bürosu tarafından 2009 yılından beri nefret suçlarına yönelik yasal düzenlemelere, açılan soruşturma ve davalar ile bunların sonuçları ve örnek uygulamaları içeren istatistiklerine yer verilerek hazırlanan raporun sonuncusu dün, 16 Kasım Uluslararası Hoşgörü Günü’nde yayımlandı.

2014 yılı için hazırlanan nefret suçları raporuna AGİT üyesi 43 devlet ve 46 ülkeden 122 sivil toplum kuruluşu veri sundu.

Raporda, Türkiye’nin nefret suçlarına yönelik karnesine de yer veriliyor. İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tarafından AGİT’e iletilen -kamuya açık olmayan- verilere göre, 2014 yılı içerisinde nefret suçlarıyla ilgili ayrımcılık yasağı ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçları altında açılan 658 soruşturmanın 202’si mahkumiyetle sonuçlandı. Sivil toplum kuruluşları tarafından sunulan veriler ise çeşitli başlıklar altında derleniyor. Aşağıda görüleceği üzere, Türkiye’ye karşı yapılan 58 nefret suçu şikayetinin 36’sı LGBT bireylere yönelik.

      Bireylere Mülkiyete
Şiddetli Saldırı Tehdit
Irkçılık ve yabancı düşmanlığı 7 0 1
Anti-Semitizm 1 0 0
Müslümanlara yönelik saldırılar 0 0 1
Hıristiyanlara ve diğer dinlere inananlara saldırılar 1 7 4
LGBT bireylere saldırılar 34 2 0
Toplam 43 9 6
Toplamda 58

 

İngilizce hazırlanan raporun tamamına buradan, yukarıdaki istatistikle ilgili detaylı bilgilerin de yer aldığı Türkiye bölümüne ise buradan ulaşabilirsiniz

From → Haberler

Yorum Yapın

Yorum bırakın